Fra USA til Voerladegård

Efter 10 år i USA flyttede Helle og Jesper nærmest i blinde til Voerladegård. Nu har de gårdbutik, juletræsplantage og trav-heste, og de har ikke et øjeblik fortrudt.

images

"I USA arbejdede jeg i samme firma som Jesper", beretter Helle, der på jobbet gjorde brug af sin uddannelse som merkonom i regnskab. Det var spændende år så langt væk fra Danmark, men parret bevarede kontakten til hjemlandet og forældrene ved hyppige besøg i Danmark.
"Vi var nok blevet hængende i USA, hvis vi ikke havde fået vores datter. Vi overvejede skolegang derovre og i Danmark, og det blev Danmark, der trak det længste strå, da Emma nærmede sig skolealderen."

Valgte Voerladegård i blinde
"Det var helt tilfældigt, at vi havnede her uden for Skanderborg. Vi havde slet ikke undersøgt om der var skole, busser eller om det var 15et godt sted at bo. Så fantastisk at der viste sig at være så mange muligheder med skole, VIF, spejder og meget andet", fortæller Helle begejstret.

Gårdbutikken "SOFI"
Helle ejer i dag gårdbutikken "SOFI", hvor der findes brugskunst primært fra Danmark, men også udvalgte ting fra Sverige, New Zealand og selvfølgelig USA. Der er også godt salg i lækre sager som chokolade, te og kaffe. Helle laver gavekurve til såvel firmaer som private i butikken, der er åben året rundt.
"Jesper arbejder meget. Vi synes, det er vigtigt, at børnene har nogen at komme hjem til efter skole", svarer Helle på spørgsmålet om, hvorfor hun startede en gårdbutik. Heldigvis har hun god hjælp fra venner, forældre og svigerforældre, når det brænder på. Og selvfølgelig fra Jesper, der fx bager pandekager over åben ild i lange baner, når der er sommer- og julemarked.
SOFI byder også på stutteri og væddeløbsstald, "Suset", hvor besøgendeer velkomne til at se de mange heste.

Lokalt engagement:
Helle er kasserer i Voerladegård Idrætsforening, mens Jesper sidder i multisalens bestyrelse. En sal som han og andre lokale kæmpede for blev bygget. For begge er det vigtigt at engagere sig lokalt. "Det er en rigtig god måde at lære folk at kende på", mener Helle.

MOSSØ
- når naturen er smukkest
En HEL hal resultatet af aktivt sammenhold
AKTIVT LIV MTB OG
CYKELKLUB

Voers Blad marts 2024

Fællesspisning i Voers Hus 1.februar kl.18

generalfors. i Borgerforeningen

Nyt om kollektiv transport fra januar 2024

SKRIV DIG OP TIL VORES MAILING-LISTE

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.