KFUM Spejderne

images

Den flotte natur omkring Voerladegård udgør rammen for byens grønne spejdere. Spejderne holder i sommeråret til på "Friluftsbasen" lige ved skoven, hvor der er rigeligt med plads til at lære og lege sammen med kammeraterne. Om vinteren afholdes de fleste møder i spejderhuset i hjertet af byen. I alt er der ca. 100 medlemmer i gruppen fordelt på børn, unge og voksne.

Allerede som 3-årig tilbydes "familiespejder". Her hygger børn og forældre sig sammen, presser æblesaft, laver pandebrød over bål, leger sørøvere og overnatter måske i shelterne. Alt sammen tilrettelagt af ledere, der sørger for et varieret program til travle småbørnsfamilier.

I skolealderen er der mange aktiviteter, hvor børnene lærer praktiske færdigheder. Learning by doing er et centralt princip. Ofte er arbejdet organiseret i mindre grupper, hvor ældre børn leder lidt yngre børn.

De unge spejdere i folkeskolens ældste klasser har udpræget selvbestemmelse. Lederne støtter op om de unges ideer, og der er plads til skøre indfald som fx "24 timer over jorden", hvor teenagere i et døgn boede i en selvbygget hytte i træerne uden at betræde jorden.

En travetur gennem skoven fører til søspejdernes havkajakker og mindre joller ved Mossø. På søen kan unge fra 5. kl. lære basale sejladsteknikker i trygge rammer af erfarne instruktører.

Spejderne i Voerladegård arrangerer fastelavnsfest for alle og er medarrangører af bl.a. Voerfest og Skt. Hansbål. Hvert år tager alle spejdere med familier på gruppeweekend i en af omegnens største hytter.

Voksne kan blive ledere for egne børn. Det giver et godt kendskab til børnenes klassekammerater, og lokalkendskabet øges helt naturligt.

MOSSØ
- når naturen er smukkest
En HEL hal resultatet af aktivt sammenhold
AKTIVT LIV MTB OG
CYKELKLUB

Voerfest 2024, 7.-8. juni

Voers Blad juni 2024

Borgermøde om fælles varme 22. maj kl.19 i Voers Hus

Nyt om kollektiv transport fra januar 2024

SKRIV DIG OP TIL VORES MAILING-LISTE

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.