OKAY BY at være ung i

images Kirstine (20) og Mathilde (18) flyttede begge til Voerladegård fra Aarhusområdet som 4-årige med deres familier. Begge har de gået i Voerladegård børnehave, skole og SFO. Og de er begge enige om en ting: Voerladegårder en okay by at være ung i !
Men hvordan er det acceptabelt for to unge piger med fart på at bo i et lille lokalsamfund, langt fra storbyen? Kan det overhovedet hænge sammen med ungdomsuddannelser, byture, fritidsjobs, osv.?
Ja, mener pigerne, takket være bus og flextaxi. "Der er noget fedt ved 502`eren, bussen til Skanderborg. Den er livlinen, hvor vi vedligeholder kontakten til gamle skolekammerater, og der er mega gang i snakken. Det er en hyggelig måde at starte og slutte dagen på", fortæller Kirstine begejstret. Mathilde supplerer: "Vi får også repeteret vores lektier, øvet engelsk grammatik eller teoretisk køreprøve i bussen".
Flextaxi er et hit, fx i weekenden, hvor bussen ikke kører. Begge piger benytter flittigt ordningen, der er gratis, hvis man køber et ungdomskort. "Jeg kan tage flextaxi fra min egen hoveddør til forfesten, og jeg kan køre hjem fra Walthers igen, (spillested i Skanderborg, red.) siger Mathilde. De unge i byen har desuden messenger-fællesskaber, hvor de koordinerer kørsel, når der er mulighed for et lift hos hinanden.
"Men når der er spontane invitationer, kan vi nogle gange få problemer med transporten", indrømmer pigerne. "Voerladegårdianere" -et stammefolk: Pigerne fremhæver fællesskabet med de gamle klassekammerater. "Det er helt unikt for Voerladegård skole. Ingen andre fra min gymnasieklasse har det sammenhold med deres gamle folkeskoleklasse, som vi har", beretter Mathilde og fortæller, at jævnaldrende i Skanderborg kærligt kalder unge fra byen syd for Mossø for et stammefolk og "Voerladegårdianere".
I Voerladegård mødes man i Ungdomsklubben, og når man bliver lidt ældre til privatfester, men også til bål på Friluftsbasen og overnatning i shelterne. "Jeg kommer til at savne naturen og roen, når jeg snart skal flytte herfra. Bare at kunne gå eller løbe en tur uden at blive set", funderer Kirstine. De to unge vil savne byens traditioner som fællesspisning, Skt.Hans og Voerfest. Men mest måske venligheden - man hilser på hinanden. Det gør man ikke i Skanderborg, mener pigerne.

MOSSØ
- når naturen er smukkest
En HEL hal resultatet af aktivt sammenhold
AKTIVT LIV MTB OG
CYKELKLUB

Voers Blad - september 2024

Voerfest 2024, 7.-8. juni

Borgermøde om fælles varme 22. maj kl.19 i Voers Hus

Nyt om kollektiv transport fra januar 2024

SKRIV DIG OP TIL VORES MAILING-LISTE

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.